Glutenfri kager

Chokoladekage – en lækker svampet udgave

Chokoladekage er en af mine favoritter. Denne opskrift bruger jeg rigtig tit, da den både kan bruges som almindelig pladekage og som bund i en lækker pyntet kage.

Det er samme opskrift uanset, hvad du vil bruge den som.

Ingredienser til glutenfri chokoladekage:

 • 400 g sukker
 • 4 æg
 • 250 g Schär Mix C
 • 4 tsk bagepulver
 • 4 tsk vanille
 • 5 spsk kakao
 • 300 g margarine
 • 3 dl kogende vand

Fremgangsmåde:

 • Pisk æg og sukker
 • Tilsæt de tørre ingredienser.
 • Tilsæt margarinen og til sidst tilsættes det kogende vand.

Chokoladekagen bages ca. 25-30 min ved 200 grader

chokoladekage

Lav dobbelt portion til en stor bradepande og pas på den er stærk vanedannende – nu er I advaret.

Kagen kan også bages i en almindelig udgave hvis der ikke er behov for at spise glutenfrit. Så erstattet du blot den glutenfri mel med almindelig hvedemel. Kagen og smagen bliver mindst lige så lækker. 

Følg mig på Facebook

5 kommentarer

 • Dorthe

  Hej,
  Jeg skal lave en gurli gris kage og vil bruge den opskrift til bunde, den lyder alt for lækker:) kagen skal kun være med 2 bunde. Er det nok at lave dobbelt portion i en bradepande til 2 bunde? Kagen skal være til 20 personer.

  Bedste hilsner
  Dorthe

  • Laura Marie

   En dobbeltportion passer fint ned i en stor bradepande. Jeg har så svært ved at vurdere mængden og laver altid for meget kage. Men hvem kan ikke lide rester? Jeg har i øvrigt aldrig vist min Gurli Gris kage frem.

 • Line

  Smager den her kage af noget? Jeg bager en del og alle mulige andre typer kager har jeg fantastiske opskrifter på (såsom kryderkage og brownie mm.), men lige chokoladekager har jeg ikke haft held med… Ofte bliver de nemlig meget smuldrende og smager ikke rigtigt af noget… Så hvordan er den her kage rent smags- og konsistens mæssigt?

  Mvh Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *