Majsboller

Disse lækre majsboller må I simpelthen prøve. De er rigtig gode også selvom man ikke har cøliaki. Måske er det lidt skørt at kalde dem majsboller, da opskriften indeholder endnu mere rismel end majsmel.

Opskriften kræver lidt tålmodighed, men det er det hele værd. Der er lidt ventetid undervejs og så skal bollerne hæve en time inden de bages. Opskriften giver 12 fine boller. Hvis I ikke spiser dem alle imens de er lune kan majsbollerne godt tåle at komme i fryseren.

Ingredienser:

  • 5 dl lunken vand
  • 20 g gær/1 pk tørgær
  • 1 ½ tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 15 g Fiber Husk
  • 2 ½ spsk olie
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • 140 g majsmel
  • 240 g rismel

Fremgangsmåde:

  • Vand og gær røres sammen og trækker fem minutter. Imens kan du finde de andre ingredienser frem.
  • Tilsæt honning, salt, olie og Fiber Husk. Lad det stå et par minutter til det gelerer.
  • Tilsæt kerner og majsmel. Rør rundt.
  • Tilsæt lidt rismel og ælt resten i på bordet. Ikke sikkert du skal bruge 240 g rismel, prøv dig frem. Ælt kun mel i til dejen slipper bordet.
  • Form 12 boller og lad dem hæve tildækket i ca. en time.
  • Bages ved 200 grader i ca 35-40 minutter.

majsboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *