Glutenfri kager

Roulade – glutenfri

Jeg har længe drømt om at bage en roulade. Synes roulader smager godt og tænkte det var en god udfordring. Jeg troede faktisk at det ville være rigtig svært, men det var det slet ikke.

Jeg elsker at bage og har de sidste par år øvet mere og mere. Min Mor har aldrig prøvet roulade før og derfor stod vi begge på bar bund i forhold til erfaring. Men det lykkedes mig at bage og rulle den smukkeste roulade helt uden min mors hjælp. Og at den så oven i købet smagte skønt er kun et ekstra plus.

roulade

Jeg nyder at være i køkkenet og synes det er super fedt at smide mig selv ud i nye opskrifter.

Glutenfri roulade – ingredienser

  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • 2 dl Rød Finax
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og sukker til en let og luftig masse
  • Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker
  • Fordel dejen på en bageplade
  • Bages ved 200 grader i ca. 5 minutter

Da rouladen var færdig dryssede jeg den med flormelis.

glutenfri roulade

For en mere svampet og fyldig roulade kan du med fordel smøre den op med flødeskum sammen med marmeladen. Det giver en rigtig god smag og gør kagen mere fyldig, hvor denne er mere tør. Lidt som at sammenligne lagkage og pladekage. Men kan stadig godt lide det enkle i denne udgave.

Hvis du ikke har behov for at spise glutenfri kan de 2 dl. Rød Finax skiftes ud med almindelig hvedemel i samme mængde.

Opdatering:

Lyst til mere roulade? Jeg har efter denne traditionelle roulade leget lidt med smagen og bagt en lækker kanelroulade. Du finder opskriften her. Den blev bagt op til jul og smager også skønt af jul, hvis du spørger mig.

Husk at du kan følge Laura-Marie på facebook og dermed undgå at gå glip af de nyeste opskrifter.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *