Risalamandekage – smagen af jul

Risalamandekage smager af jul. Denne lækre kage kan jeg ikke selv tage æren for. Det var min Mor der lavede den sammen med mig sidste år, men tænkte jeg alligevel ville dele opskriften med jer nu, hvor julen er på vej.

Smagen af jul. I kender det sikker? Nogle smage og dufte minder os om særlige begivenheder og traditioner. Sådan har jeg det med mange ting her omkring juletid. Denne risalamandekage er ingen undtagelse. Den smager så meget af jul og er super lækker at servere som dessert eller til julefrokosten.

risalamandekage

Vi lavede 2 kager, hvor den ene var glutenfri. Hvis du kun skal lave en kage så kan du halvere ingredienserne.

Risalamandekage – ingredienser og fremgangsmåde

  • Digestive kiks (findes også i glutenfri fra Schär)
  • 120 g smør
  • Risengrød af ca. 2 l mælk (kog gerne dagen i forvejen så det er koldt)
  • ½ l piskefløde
  • Vaniljesukker
  • 8 blade husblas
  • 2 kartoner kirsebærsovs (1 karton pr. kage)
  • 2 håndfulde mandler

Fremgangsmåde:

  • Start med at smelte smørret.
  • Knus kiksene i en plastikpose. Vi bruge 1 pakke glutenfri kiks (150 g) til den glutenfri bund og 175 g til den almindelige bund.
  • Bland smør og kiks og fordel det i en springform.
  • Stil bunden på køl
  • Pisk fløden til skum
  • Bland risengrød op i flødeskummet til det har en passende konsistens.
  • Tilsæt vaniljesukker
  • Del ris ala manden i to portioner (synes det er nemmere at røre rundt i en mindre portion)
  • Sæt 3 blade husblas (pr. portion) i blød i lidt vand i ca. 5 min. Vrid dem fri for vand og kom dem derefter i en gryde med en lille smule vand i bunden. Lad det smelte ved svag varme.
  • Hæld husblassen i ris ala manden i en tynd stråle under omrøring.
  • Fordel ris ala manden ovenpå kikse bunden i springformen og stil på køl til kagen er stivnet

Vi lavede bund og ris ala mande dagen i forvejen og lod springformene stå på køl natten over. Næste morgen lavede vi resten af kagen.

  • Si bærene fra kirsebærsovsen
  • Kom sovsen i en gryde sammen med 1 blad husblas og varm op
  • Fordel sovsen på kagen og stil på køl

Pynt med hakkede mandler inden servering

risalamandekage

2 Replies to “Risalamandekage – smagen af jul”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *