Fastelavnsboller

Inden vi ser os om er det fastelavn og hvis jeg skal nå at dele min super lækre opskrift på glutenfri fastelavnsboller med jer, så må jeg hellere komme i gang. Så kan i også nå at bage dem et par gange inden fastelavn.

“Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Boller op og boller ned, boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.”

Fastelavn står for døren og butikkerne bugner af udklædningstøj, fastelavnstønder og fastelavnsboller. Men jeg synes det er meget hyggeligere at lave tingene selv. Så imens min mor syer årets udklædning er det mig der bager fastelavnsbollerne. Denne opskrift er min favorit når der skal bages glutenfri fastelavnsboller.

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt eller 1 spsk sukker
  • 150 g Rød Finax
  • 3-5 æg

Fremgangsmåde:

  • Bring vand, smør og salt/sukker i kog
  • Tag gryden af varmen og tilsæt melet.
  • Pisk (el-pisker) til melet er rørt ind i væsken
  • Sæt gryden over ved lav varme og rør med grydeske til dejen slipper kanten.
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk (el-pisker)
  • Lav klatter på bagepladen i den størrelse du ønsker bollerne i
  • Bages ved 175 grader i 20 min. Sænk til 150 grader og bag videre i 20-25 min (hellere et par min for meget)
fastelavnsboller

Når bollerne er kølet af skæres de over og fyldes med flødeskum, syltetøj eller creme. Øverst kommer jeg altid en klat chokoladeglasur og lidt kulørt drys.

Er du klar til fastelavn? Hvis ikke så kan du lige nå at prøve-bage en portion inden – de kan nemlig sagtens spises en hel almindelig dag måske et godt bud til eftermiddagskaffen?

Indeholder affiliatelink

3 Replies to “Fastelavnsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *