Kager

Banankage – let og lækkert

Banankage bliver ofte løsningen her i huset når de sidste bananer i skålen er blevet lidt for kedelige. I dag deler jeg en af mine hurtige favoritter med jer.

Banankage er en af mine favoritter. Den lykkedes bare hver gang og ingredienserne har vi altid i stående. Denne banankage kan let røres sammen med håndmixeren og så er den super god at lave for selv de yngste børn. Jeg har bagt den med mine yngre søstre på 4 og 7 år flere gange og de elsker at få lov til at veje ingredienser og mose bananer. En rigtig god begynderkage.

Banankage ingredienser

 • 2-3 modne bananer
 • 4 æg
 • 250 g sukker
 • 150 g mel
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 150 g margarine
 • 50 g chokolade

Fremgangsmåde

 • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
 • Tilsæt vanillesukker, mel og bagepulver og rør rundt.
 • Tilsæt margarinen og rør rundt.
 • Vend de mosede bananer og den hakkede chokolade i i blandigen.
 • Hældes i en brødform eller springform.
 • Bag kagen ca. 50 minutter ved 180 grader.

Denne kage kan let bages i en glutenfri udgave. Det er lidt forskelligt, hvilket mel jeg bruger, det kommer nemlig an på, hvem der er hjemme til at nyde den lækre kage. Hvis du vil bage en glutenfri banankage så erstattet du blot de 150 g mel med 150 g glutenfri mel. Jeg oplever det bedste resultat med Schär Mix C, men du kan også bruge andre lyse meltyper.

Hvis du også har et par modne bananer liggende, men ikke lige har lyst til banankage, så kan jeg anbefale dig at prøve mit lækre glutenfri bananbrød. Det smager skønt og er ret lækkert som dessert i madkassen.

Det er nu muligt at følge min blog på facebook og dermed holde sig opdateret når jeg kommer med nye opskrifter. Smut ind forbi og giv mig et like.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *