Kager

Flødebollelagkage

Flødebollelagkage er den perfekte fødselsdagskage. Den kan selvfølgelig også serveres selvom det ikke er fødselsdag. Vi fik den sidste weekend i stedet for fredags slik. Den må I love mig at prøve.

Jeg elsker flødeboller og har da også en del gange efterhånden serveret dem i en lækker hjemmelavet udgave. Til denne flødebollelagkage vil jeg dog ikke bruge hjemmelavede flødeboller. Tænker at arbejdet med at lave flotte flødeboller er for stort når de bare smadres ned i kagen. Men skulle du få lyst til at afprøve mine lækre glutenfri flødeboller så ligger opskriften her. Den ser sværere ud end det er og jeg lover jer at det er besværet værd. Hjemmelavede flødeboller smager bare bedre.

Min idag står den ikke på flødeboller, men på en lækker flødebollelagekage, der pyntet med friske jordbær smager dejligt af sommer. Den er let at lave og kræver ingen ovn, blot en tur på køl inden servering.

Flødebollelagkage – hvad skal du bruge:

 • 1 pakke flødeboller (12 stk)
 • 150 g makroner
 • 1/4 l piskefløde
 • 250 g cremefraiche 18%
 • 1 spsk flormelis
 • 2 tsk vaniljesukker
 • Evt. jordbær eller chokolade til pynt

Sådan gør du:

 • Knus makronerne og fordel dem i et fad/springform
 • Tag flødebollerne og tryk dem ned oveni makronerne. De skal ligge med bunden op.
 • Pisk fløden til flødeskum
 • Rør vanilje og flormelis i cremefraichen
 • Vend cremefraichen ned i flødeskummet og fordel massen over flødebollerne.
 • Sæt kagen på køl et par timer så den får lov til at sætte sig.
 • Pynt med friske bær eller revet chokolade. Eller måske begge dele.
flødebollelagkage

Flødebollelagkagen var meget populær her i huset og den står allerede på listen over kager jeg gerne vil servere til min fødselsdag i juni. Så må jeg se om jeg skal lave kage-tapas som sidste år eller om der skal være et andet kage tema i år. Måske noget med Dannebrog og de danske farver?

Husk at du kan følge mig på instagram hvor jeg deler masser af billeder af mine kager og andre lækkerier.

flødebollelagkage

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *