Jeg har lige bagt en portion kanelsnurrer. Hele huset dufter af jul. Men heldigvis kan kanelsnurrer nydes hele året og denne portion skal gives til min bedstefar, der har fødselsdag i dag.
Kanelsnurrer minder rigtig meget om de skinkesnurrer jeg også har bagt. Teknikken er helt den samme. Jeg har i øvrigt lavet en lille video der viser hvordan du laver de helt perfekte snoninger.
Kanelsnurrer ingredienser (ca. 26 stk):
50 g gær
6 dl mælk
2 tsk kardemomme
120 g rørsukker
2 æg
ca. 1 kg mel
Lidt salt – ca. en tsk
160 g margarine
Til fyldet skal du bruge:
200 g smør
200 g sukker
4 spsk kanel
Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud i den lune mælk
Tilsæt alle tørre ingredienser. Start med halvdelen af melet og rør godt rundt inden du tilsætter resten i små portioner.
Tilsæt margarine og lad dejen røre godt rundt indtil den slipper skålen.
Lad dejen hæve lunt i en time
Imens dejen hæver kan du lave fyldet ved at røre ingredienserne sammen.
Del dejen i 2 portioner og rul den ene portion ud på bordet. Rul så den ligner en rektangel.
Smør fyldet på dejen og fold dejen halv over. Rul en tur med kagerullen inden du begynder at skære strimler af to cm bredde.
Sno strimlerne som vist i min lille video. Jeg får ca. 13 store kanelsnurrer ud af en portion
Bages ca. 15 minutter ved 200 grader. Imens første portion er i ovnen laver du anden portion på samme måde.
En kommentar
lene
Hej Laura Marie. Du er bare megasej. Du overtager madkundskabsundervisningen fra næste uge :-). Hilsen din klasselærer.