Glutenfri kager

Mini donuts – lækre og glutenfri

Jeg har endnu engang været i køkkenet og lavet mini donuts. Denne gang blev det til en helt enkel udgave med masser af smag. Så er du til lækre – glutenfri – donuts så prøv disse!

De er overalt. På de sociale medier og i de fleste større byer. Vi snakker selvfølgelig om de meget populære donuts. I har sikkert set dem. Lækre donuts med masser af pynt. Jeg har efterhånden bagt dem en del gange men endnu ikke delt opskriften med. Det er jo for dårligt for tænker der sidder mange der ude med cøliaki, der også drømmer om at spise lækre donuts.

mini donuts

Mini donut opskrift

  • 2 æg
  • 125 g rørsukker
  • 100 g flydende margarine
  • 175 g Rød Finax eller Schär Mix C (hvedemel hvis de ikke skal være glutenfri)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 75 g mælk
  • Pisk æg og sukker hvidt
  • Tilsæt vaniljesukker
  • Tilsæt margarinen
  • Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme
  • Tilsæt mælk og rør rundt
mini donuts
Indeholder affiliatelink

Jeg rørte det hele sammen med håndmixeren og fik en fin jævn dej. Når donut makeren er godt varm fyldes den op med dej. Sørg for at fylde dej helt op til kanten, da det giver de flotteste donuts. Det er vigtigt at maskinen er godt varm. Jeg bruger en sovseske til at fordele dejen med, det fungerede rigtig fint. Har set at andre bruger poser, hvor de klipper det ene hjørne af. Men prøv jer frem.

Jeg har pyntet mine mini donuts med glasur, hybensukker og chokolade. De smager også rigtig godt helt neutrale uden pynt. Prøv dig frem eller lad dig inspirere online. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *