Glutenfri kager

Chokolademuffins – endnu en glutenfri fristelse

En af favoritterne her i huset er chokolademuffins. Jeg har flere forskellige opskrifter, hvor denne er den der kræver mest tid, men til gengæld er den også bare super lækker. Så er du til chokolade med chokolade, så læs med.

Disse muffins smager super godt. Den lækre smag af chokolade og den dejlige svampede konsistens gør den til en af mine favoritter. Hvis du ikke har behov for at bage dem glutenfri så kan du uden problemer bruge almindelig hvedemel i stedet for Schär Mix C.

Billedet stammer fra min storebrors konfirmation, hvor vi bagte chokolademuffins til dessert bordet. De var et kæmpe hit. De små cykler er købt hjem via Ebay.

chokolademuffins

Chokolademuffins og frosting

Til 20 lækre chokolade muffins skal du bruge:

  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 3 dl creme fraiche (9% virker fint)
  • 100 g margarine
  • 50 g kakao
  • 150 g mel (vi brugte Schär Mix C (glutenfri mel))
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Tilsæt smør og creme fraiche.
  • Mel, bagepulver og kakao blandes i en skål og tilsættes til dejen.
  • Smelt chokoladen og tilsæt den.
  • Bages ca. 15 min ved 200 grader

Vi pyntede vores muffins med chokoladefrosting. I får lige min grundopskrift på frosting her. Den er super nem at huske og passer til ca 20-25 cupcakes alt efter størrelse og så tilpasser man den bare kagen ved at tilsætte smag.

  • 1 pk smør (250 g)
  • 1 pk flormelis (500 g)

Ingredienserne skal piskes sammen til massen har den rette konsistens. Derefter tilsættes smagen, i dette tilfælde 200 g smeltet mørk chokolade. Rør godt så chokoladen bliver godt fordelt.

Følg mig på Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *