Glutenfri kager

Rabarbercrumble

Så er der endelig rabarber i haven igen og årets første høst blev brugt på en lækker rabarbercrumble. Serveret med en klat creme fraiche er det lig med smagen af sommer.

Rabarbercrumble er utrolig let at lave og så smager det fantastisk. Jeg gik i haven og høstede en god håndfuld rabarber. Husk at rabarber ikke skal skæres af, men trækkes op af jorden. Vi flyttede alle vores rabarberknolde i foråret og de står allerede nu med flere rabarber end vi høstede hele sidste år. Det giver forhåbentlig mulighed for at afprøve en masse lækre rabarber opskrifter og dele dem med jer.

Min opskrift på rabarbercrumble er glutenfri, men du kan uden problemer erstatte det glutenfri mel med almindelig hvedemel.

rabarbercrumble

Lav en lækker rabarbercrumble

Kagen skal laves over to omgange. Imens første del trækker kan du forberede crumblen.

Til første del skal du bruge:

  • 400-500 g rabarber
  • 2 dl rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 1½ til 2 cm længde.
  • Bland rabarber, rørsukker og vanilje i en skål.
  • Lad det stå og trække i 30 minutter.

Til crumblen skal du bruge:

  • 1 dl rørsukker
  • 125 g smør
  • 125 g mel (Schär Mix C hvis du vil bage glutenfri)
  • 100 g havregryn (glutenfri ved behov)
  • Bland ingredienserne sammen i en skål.
  • Fordel rabarberne i et fad.
  • Fordel crumblen over rabarberne.
  • Bages ca. 30 minutter ved 175 grader.

Hvis du lige som mig kan se frem til en sommer med masser af rabarber, så kig med her på bloggen eller følg mig på Pinterest, for at blive inspireret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *